Top

e-book Het uitgewiste kind - Joyce Beckker

  • e-book Het uitgewiste kind - Joyce Beckker

Sofia belandt na een lange pelgrimstocht over land en zee in een mystiek klooster. Door haar brieven aan haar overleden moeder, voert ze een innerlijke strijd met haar verleden. Samen met aartsengel Michaël en haar beschermengel Angela neemt ze een helende kijk in haar verleden, leert ze de wijsheid der planeten kennen en worden verzwegen woorden van weleer alsnog uitgesproken.

inleiding
Thema’s als weggestopte miskramen, relatieproblemen en familiegeheimen passeren de revue. Daarnaast is er ruimte voor luchtige conversaties en bovenal goddelijke liefde. Auteur Joyce Beckker heeft zich laten inspireren door o.a. haar stilteweekenden in het voormalige fraaie klooster van de Minderbroeders Kapucijnen in Breda, een horoscoopduiding van Han van Straaten en het gedicht 'Eenvoudig voortgaan' van Herman Andriessen.

E-book 'Het uitgewiste kind', een modern sprookje
Auteur: Joyce Beckker
Verschijningsdatum: 15 januari 2016
Uitgever: Sarah Publications
Verkrijgbaar als PDF-bestand
Illustraties: rijk geïllustreerd

Omvang: 76 pagina's
Prijs: € 6,95/boek, (€ 5,74 ex BTW)
Betaling kan via IDeal in een beveiligde omgeving
Na betaling ontvang je het e-book als PDF in je mailbox

Sofia's verhaal is het eerste van een vierluik dat eerder als fysiek boek is uitgegeven onder de naam 'Wonderlijke Tocht'.Reviews (3)
rating 5 (5 / 3 Reviews)

Geertje (07-01-2017) rating 5 Dit moderne sprookje, zoals Joyce Beckker het noemt, heb ik met meer dan gemiddelde interesse gelezen. Het boek is als een cirkel. Het einde sluit naadloos aan op het begin. De hoofdpersoon stelt zich open en kwetsbaar op. Alle pijn en wonden, die zij vanaf haar vroege jeugd heeft opgelopen, kan zij rustig naar boven laten komen. Ze kijkt in de ogen van het kind in haar en vindt genezing. Ze kan dan een streep zetten onder de last van haar verleden en met blijdschap echt haar eigen weg gaan.

Voor mij was de herkenning buitengewoon groot. Ik ben ervaringsdeskundige en trof meteen een aantal parallellen aan met mijn eigen publicaties. Dat vind ik natuurlijk heel bijzonder en wil ze dan ook graag vermelden om extra duidelijk te maken, hoe ik achter de inhoud van dit mooie e-book sta.

Joyce schrijft op pagina zes over wat de behandelend arts zei na een verkeerd verlopen zwangerschap: 'Op zakelijke toon vervolgde hij dat ik de volgende morgen gecuretteerd moest worden. Maar vanzelfsprekend leefde hij met ons mee en besefte hij dat deze hele kwestie toch wel bijzonder vervelend voor ons was. Terwijl hij alvast zijn bureaulade afsloot, zag ik zijn ongeduldige ogen naar zijn Rolex glijden die hem ongetwijfeld duidelijk maakte dat vrouwlief thuis de sherryglazen aan het vullen was.'

In 2012 schreef ik op pagina 6 van mijn eigen boek 'Allerlei Dicht Bij Mij' het volgende: 'Niet altijd wordt er door de deskundigen invoelend gereageerd. Tegen mij zei de de gynaecoloog opgewekt, meteen na de curettage: "Uithuilen en opnieuw beginnen." Dat voelde voor mij als een ijskoude douche. Deze specialist hield totaal geen rekening met mijn verdriet. Ik weet dat er velen zijn, die dat destijds ook zo hebben ervaren.' Ik ben er zeker van, dat velen de ervaringen van Joyce en mij delen.

Aan het eind van het boek staan de laatste woorden, die haar overleden moeder aan haar schrijft in de slotbrief: 'Pak nu mijn hand. Laten we samen naar vandaag reizen. ................Je mag jezelf zijn!' Het gaat erom, dat je het verleden daadwerkelijk achter laat. Zonder dat gegeven is het niet mogelijk om jezelf te zijn. Daar ben ik het helemaal mee eens. Mijn eerste boek, dat in 2011 verscheen en waardoor ik uiteindelijk ook op de TV mocht komen, heet om diezelfde reden 'Vrij van Vroeger.' Ik heb alles van me af mogen gooien en ben mezelf geworden. Ik leef in het nu. Ik kende Joyce toen nog niet.

Tot slot nog twee verwijzingen naar licht religieuze liedteksten, die mijn man Eef heeft geschreven op bekende melodieën. Ik moest daar meteen aan denken, toen ik in de Proloog van het sprookje aan het eind op pagina 5 iets las, dat mij min of meer bekend voorkwam. 'De wereld ontwaakt en de meeste mensen kiezen ervoor hun droom te vergeten. Bij vier mensen is echter een innerlijke vonk aan gewakkerd. In al hun wijsheid weten zij dat de vonk door de adem van God zich weldra zal uitbreiden tot een vlammenzee.............' Al in 2006 schreef Eef op de melodie van 'Het kleine café aan de haven' enkele coupletten, waar deze gedachtegang min of meer uit te halen valt. Het begint met: 'In ieder van ons brandt een innerlijk licht, ook al weet je daar zelf niets van. Dat licht is in jou en dat brandt almaar door, waar niets, kijk maar, tegen doen kan. En dan nog het vijfde couplet: 'Veel regels, die zijn bedacht door ze'kre mensen, die kregen veel vat op ons doen. Denk goed na voordat ze jouw leven bepalen. Laat Hem in jou dat liever doen.'In 2007 liet hij een lied op de melodie van "For once in my life' beginnen met de volgende regels: 'Laat toch 't verleden achter je. Laat los dat oude zeer.'

Kortom, Joyce Beckker heeft op een gemakkelijk leesbare en plezierige manier een probleem van veel vrouwen inzichtelijk gemaakt en handvatten aangereikt om er daadwerkelijk vanaf te komen. Lezen dus!

Jac (07-01-2017) rating 5 In het 'Uitgewiste kind' legt Joyce Beckker op indrukwekkende wijze de relatie tussen de miskraam van Sofia en haar jeugd. Als kind is ze voor een stuk uitgewist. Dit wordt door middel van een foto mooi uitgebeeld. Je ziet een kind zonder kenmerkend gelaat. Sofia heeft alle moederlijke taken overgenomen om te voorkomen dat haar moeder ongelukkig zou worden. De miskraam ervaart ze vooral ook als een teleurstelling voor haar moeder die een kleinkind moet missen. Mede hierdoor ontstaan depressieve gevoelens. Maar in dit moderne sprookje komt in haar droom een oude man met een wandelstok tevoorschijn met de volgende indringende woorden: 'Weet dat jouw leven zinvol is. Herinner wat jouw missie is. Alle antwoorden zullen zich aan jou openbaren.' Het boek is rijk geïllustreerd met een brede variëteit aan foto's. Mooie foto's over de natuur maar ook over speelgoed voor kinderen: legpuzzels en kleurpotloden. Deze foto's geven dit sprookje meer reliëf. Tot slot wil ik afsluiten met het in dit boek opgenomen mooie en troostrijke gedicht van Herman Andriessen:

Eenvoudig voortgaan

'Moed houden' zei iemand,
'Eenvoudig voortgaan,
als je kunt.
En als je niet kunt, niet meer kunt,
wachten;
of uitrusten bij een vriend,
als die er is.
En als die er niet is,
Toch wachten;
- dan maar alleen -
wachten tot het weer gaat:
straks.'

Helga (07-01-2017) rating 5 Het kindje dat zo gewenst was en er toch niet mocht zijn. Jij beschrijft het gevoel als geen ander. Het is een relaas dat uit het hart is geschreven. De gevoelens die jij beschrijft zijn zo waar! Wij kunnen er niet omheen.

Type de code over